Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dijous, 25 de març del 2021

Déu a l’escola

(Laura Mor / CR) Les idees són com les cireres. N’estires una i te’n surten quatre. Fa un dies la Fundació Escola Cristiana de Catalunya em van convidar a moderar una taula rodona sobre la pastoral del segle XXI i encara hi dono tombs. Des del periodisme religiós i atenent al llenguatge civil, sempre és bo aclarir que la cosa no va de menar cabres i ovelles a pastorar, sinó d’acompanyar processos de fe des dels centres educatius.

En la conversa, els participants van deixar de banda el desgast personal que suposa la lluita contra els elements. Vull dir que no van fer el ploricó contra el discurs antireligiós imperant dels uns, ni es van doldre de l’analfabetisme i la indiferència religiosa dels altres. Coneixen els límits i els obstacles del dia a dia, però no s’hi conformen i tiren endavant. Sobretot van detectar oportunitats i van reclamar condicions.(seguir llegint)