"Aquesta conferència m'ha semblat molt interessant perquè crec que les dues pastorals s'han de complementar per poder donar resposta a les necessitats actuals de la nostra societat i ara més que mai perquè amb la pandèmia ens hem hagut d'aïllar i cal potenciar l'esperit de comunitat. També és de vital importància que a l'escola es treballin els temps litúrgics per situar els alumnes en el temps ja que a casa tenen, en termes generals, poques vivències religoses. L'Equip de pastoral al que pertanyo intentem fer això al meu centre, fer viure als alumnes aquest temps litúrgic en la vessant més lúdica i vivencial possible." (Sergi S.)
"La realitat que presenta l'Oriol està molt encertada i real. Hi ha dos tipus de pastoral una més tradicional i una altra més humanista. És cert que la tradicional cada vegada perd més el seu sentit, doncs no hi ha en la societat i en les famílies el "sentit religiós" que abans hi havia. La humanitat va avançant i la per-sona descobreix noves realitats que el porten a preguntar-se per la seva propia vida, pel seu sentit i pel seu lloc i la seva aportació en el món." (Rosa A.)
"M'ha semblat interessant la conferència. M'he quedat amb la diapositiva del Què cal conservar?...ja que penso que de tot s'aprèn. A la meva escola l'Equip de Pastoral prepara activitats per tots els temps litúrgics, per tots els cursos (d'Infantil a ESO) això fa que ens sentim una comunitat i poder situar-nos en el temps. Ens ajuda a aconseguir que els nostres alumnes siguin cada vegada més Conscients, Competents i Compromesos. Moltes gràcies" (M. Blanca C.)
Aquests han estat alguns dels comentaris acollits a l'espai de fòrum posterior a la conferència "Identitat i missió en conflicte: els dubtes del pastoralista" impartida pel Dr. Oriol Quintana a la 14a Jornada de Pastoral Educativa "co[n]VID[A]". La podeu escoltar al canal de youtube de la FECC.