Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dilluns, 1 de març del 2021

Ja està disponible el butlletí “Llambregades de pastoral educativa” del mes de març.

Amb el títol “Convidats a donar vida” arriba, ben d’hora, el butlletí “Llambregades de pastoral educativa” del mes de març. Com es pot comprovar, aquesta puntualitat en el lliurament del desè butlletí va vinculada a la promoció de la inscripció per la 14a Jornada de Pastoral Educativa “co[n]VID[A]”, que s’esdevindrà de forma telemàtica la setmana del 15 al 21 d’aquest mes, comptant ja amb més d’una seixantena de participants.

En el primer apartat de reflexió i bones pràctiques pastorals hi trobem l’escrit “Desertar l’escola”, que vol ajudar a viure aquests temps de quaresma en el dia a dia escolar; la presentació de SADiM, el Servei d’Acompanyament en el Dol i la Malaltia, una necessària iniciativa de la Delegació de Pastoral de la Salut en l’actual situació sociosanitària; “Rizoma”, una bona pràctica de diàleg entre la biologia i la vida educativa en temps de covid-19 realitzada per l’Escola Pia de Nostra Senyora (Eixample BCN); i, finalment, “Gimcana del Pare Manyanet”, com activitat relacionada a la vivència del propi carisma educatiu al centre “Jesús, Maria i Josep” (Manyanet – Sant Andreu. Barcelona).

La secció de recursos comença amb una reflexió de vivència quaresmal amb la proposta cinematogràfica “Cadena de favors”, a càrrec d’Assumpta Montserrat i Montserrat Claveras, ja habituals al nostre butlletí; segueix amb la descripció dels tallers dissenyats per Edebé de cara a la 14a JPE; i, finalment, accedim al mosaic del “Ciberllambregades”, on es recullen testimonis com el de l’ermitana Sònia Sopena o apareixen reculls de premsa relacionats amb l’acció pastoral amb joves, entre d’altres.

Clou aquest lliurament la secció de formació, focalitzada aquesta vegada en la presentació de la propera “XVa Jornada de mestres i professors de religió a Catalunya”, organitzada per la FECC conjuntament amb el SIERC (Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió a Catalunya) i que compta, aquest any, amb el suport logístic de l’ISCREB, atès que s’ofereix com una proposta formativa online. També trobareu la referència, al darrer full, sobre els cursos del programa de formació permanent per al professorat de religió “Capgirem l’àrea de religió”, dissenyat per l’ISCREB i la FECC.