Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimecres, 11 de novembre del 2020

Bon dia!. Contes amb valors 10

Un home treballava en una planta de congelats. Un dia, a punt d’acabar la jornada laboral, entrà en una de les cambres frigorífiques. La porta es va tancar i s’hi va quedar atrapat dintre. Feia forts cops a la porta, cridà, però ningú no el sentia. La majoria dels treballadors ja havien marxat. La seva mort era imminent. De sobte, però, s’obrí la porta. El guàrdia de seguretat el va rescatar.

Preguntaren al guàrdia com se li havia ocorregut obrir aquell porta. S’explicà així:

-Fa 35 anys que treballo en aquesta empresa. Centenars de treballadors hi entren cada dia, però ell és l’únic que em saluda al matí i s’acomiada de mi a la tarda. Avui al matí, en entrar, m’ha dit “hola”, però, al captard, encara no havia sentit que em digués “fins demà”. Sabent que encara no se m’havia acomiadat, he pensat que havia de ser en algun lloc de l’edifici.

Ens preguntem:

  • Com valorem l’hàbit providencial dels dos protagonistes? 
  • En l’ambient on em moc es viu aquesta cordialitat? 
  • Podríem millorar la nostra amabilitat? De quina manera?

Ressò bíblic:

Crèixer:

És ben bé que “quasi tot depèn de quasi res”! La Caro comença a treballar a les 7 del matí, fregant el terra d’un bar. Amb la persiana quasi abaixada del tot, cada dia a aquesta hora  passa algú que li diu buenos días, amb un accent llatinoamericà. Ella li respon cortesament: gracias, buenos días. La Caro viu un moment ben emotiu que l’ajuda a començar el dia amb bon peu. Fa pocs dies (aquesta vegada, la persiana era alçada) pogué descobrir el rostre d’aquella persona misteriosa i comprovà que s’hi amagava el somriure radiant d’un pare que va a treballar sembrant floretes d’humanitat. No crec que l’hagi mamat en el nostre entorn. De ben segur que l’ha importat del seu precari país.

¿Tant costa de dir, sortit del cor: Bon dia, Bona tarda, Gràcies, Perdó?                                                                               

Un “àngel” no deu ser tot aquell que ens estimula i ens ajuda a treure la millor versió humana possible de nosaltres mateixos?

Un “àngel” –com afirma Phil Bosmans– és algú que Déu t’envia, inesperada i immerescudament, perquè encengui algunes estrelles quan tot és fosc.

                      “És tan senzill ser feliç!, però per què és tan difícil ser senzill?”

Valors: Acollida - Confiança - Sensibilitat

100 contes amb valors. Recopilació i redacció: Mn. Josep Perich; Il·lustracions: Pere Romagós Planas, mestre d’art; Correcció: Marta  Finazzi, filòloga.