Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dilluns, 2 de novembre del 2020

Curs d’Expert Universitari en Acompanyament Espiritual

Des del Departament de Pastoral de la FECC valorem aquesta proposta formativa de la Fundació Vidal i Barraquer (conjuntament amb la Universitat Blanquerna - URL) per a tots els docents interessats en oferir un bon acompanyamnet psicològic però també espiritual i en perspectiva evangèlica dels alumne:

Descripció:

El Postgrau d’Acompanyament Espiritual (PAE) sorgeix de la necessitat emergent de formació en l’acompanyament en els processos de creixement personal en la seva doble dimensió, espiritual i psicològica. El Postgrau vol donar resposta tant a nivell teòric com des de l’experiència personal, integrant les dimensions espiritual i psicològica de l’ésser humà. Acompanyar algú, a part del seu trajecte vital suposa, també, acompanyar-se un mateix, en tant que a través del contacte en profunditat amb una altra persona sorgeixen vivències, emocions profundes que estaven aquí i que emergeixen amb força quan fem un acompanyament. Per això, qualsevol acompanyament suposa estar atent i aprofundir en un mateix. El PAE fa possible aprofundir en aquesta tasca d’acompanyament a través de tres grans eixos: 

1) les classes teòriques en forma de taules rodones i seminaris, 

2) el grup d’anàlisi de les experiències, i 

3) la tutoria personalitzada. 

La tasca d’acompanyament espiritual està influenciada per disciplines de diverses àrees del coneixement. Per això, oferim una formació estructurada al voltant de la interacció teoria i pràctica: des de la vessant psicològica i des del vessant espiritual, combinant les exposicions i els debats amb tallers i tutories vivencials. Aprofundir, des de la perspectiva pedagògica i de l’acompanyament, en aquells aspectes de la vida espiritual relacionats amb la persona, el seu context i la seva capacitat de vinculació. La relació entre espiritualitat i psicologia no sol ser matèria docent o de recerca. A través d’aquests cursos la Fundació Vidal i Barraquer presenta uns estudis interdisciplinaris, fruit d’anys d’investigació i d’una experiència llarga en l’àmbit de la psicologia, l’espiritualitat i la salut mental. 

Pàgina web

Díptic

Encara hi sou a temps!