Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimarts, 17 de novembre del 2020

"La classe de religió", tema de la propera sessió del Seminari Permanent de Gestió de Xarxes Escolars

"Els professors de Religió Catòlica a l’escola concertada confessional han d’impartir el currículum establert adaptant-lo al context en el qual estan; serveix de poc acabar el programa si tots els alumnes no desenvolupen les competències de l’àrea perquè els continguts són molt lluny de la seva zona propera de coneixement. A aquesta complexitat cal afegir-hi la realitat d’un alumnat que reflexa la diversitat de posicionaments envers el fet religiós. Per tant, els equips directius i els docents de l’àrea es troben davant de la disjuntiva de seguir el programa establert o atansar-se als coneixements i situacions dels alumnes. Els diferents grups d’escoles han optat per estratègies diferents: quines?"

Aquest és el plantejament sobre "la classe de religió" per la 40a sessió del Seminari Permanent de Gestió de Xarxes Escolars, restringida als delegats d'educació de les congregacions religioses de les escoles cristianes de Catalunya, responsables de les xarxes escolars i d'institucions titulars. No deixeu perdre l'ocasió d'apuntar-vos-hi aquells que podeu! (cliqueu imatge per enllaç d'inscripció)

Horari de la jornada:

10:00h. “La classe de religió avui. Una realitat polièdrica”

Pere Micaló.

Mestre i llicenciat en pedagogia. Delegat episcopal d'Ensenyament del bisbat de Girona i Coordinador del Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió Catòlica (SIERC)

11:30h. Lliurament de la 10a edició del Premi Armengol Mir (2019/20), amb el patrocini de BAULA

Premi al treball «Projecte COR. Proposta innovadora de pastoral educativa», dels autors Maria Àngels Pavón Ferrer i Jaume Bernadet i Tort, psicopedagoga i cap de pastoral Salesians-Sant Vicenç dels Horts.

Accèssit al treball «Espai sacre escolar. Una invitació d’accés a la pedagogia del transcendent», de l’autor Eloi Aran Sala, cap d’àrea pastoral i socioeducativa de la FECC.

11:40h.  Pausa

12:00h Experiències d’equips de titularitat: Quin és el posicionament institucional de l’ensenyament de la religió als centres concertats?

Pere Vilaseca

Mestre i pedagog. Ha estat responsables de Pastoral i responsable de Pedagogia de l'Escola Pia de Catalunya. Impulsor del projecte de Cultura Religiosa a l'Escola Pia de Catalunya. Coautor del llibre: Escola, religió i poder. Viena Edicions 2008. Coautor dels llibres de text de Cultura Religiosa, de primer de primària a Quart d'ESO.

M. Mar Izuel.

Missionera de Natzaret. Educadora, llicenciada en Periodisme i Diplomada en Ciències Religioses. Directora titular del Col·legi Montserrat de Barcelona i Responsable de la xarxa local Nazaret Colegios Innovadores d'Espanya 

13:15h Diàleg i intercanvi

13:45h. Fi de la Jornada