Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dilluns, 16 de novembre del 2020

Preparant el Nadal 1. Curtmetratge "El porc espí per Nadal"

Des del Departament de Pastoral de la FECC proposem el curtmetratge d'animació "El porc espí per Nadal" com un possible recurs per a l'àrea de pastoral. 

Possibles preguntes de reflexió:

  • Tots tenim les nostres "punxes", certes maneres de parlar, de contestar, d'actuar... que poden fer mal als altres. A vegades ens pot passar com el porc espí: ferim sense poder fer-hi gaire. Quines són aquestes "punxes"?
  • El regal és buit però, precisament, allò que normalment no compta (l'embalatge) és la solució a un problema. Pensa alguna cosa que sembla "inútil", o sense valor aparent, que pots "reciclar" en una "bona notícia" (= evangeli).
  • El porc espí està molt sol... però, malgrat tot, troba l'afecte dels seus companys. Qui mereix una mostra de la nostra estima per aquestes dates?
  • Com tractem a aquell que és diferent? Ens resignem a "deixar-lo a part" o podem fer alguna cosa per aquestes dates per fer-lo proper?
Relació amb l'Escriptura:
  • Jesús, un "regal inesperat" per a tots aquells que no comptaven (els pastors, gent impura que no pot guardar el dissabte...)
  • Jesús, aquell qui "es deixa clavar" (com l'embalatge en les púes) per tal que la humanitat pugui abraçar-se, reconciliar-se...