Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



diumenge, 15 de novembre del 2020

“El repte de Magis és fer comunitat en la distància”

(CR) La pandèmia de la Covid-19 ha desbaratat seguretats, rutines i plans establerts a nivell global i local. Si assumir els canvis és sovint difícil, en una etapa com la de la joventut, en què es fa imprescindible la socialització i la relació entre iguals, aquests canvis sobtats es fan en alguns moments inevitables, frustrants i tot un repte. 

Magis, la proposta pastoral dels Jesuïtes adreçada a joves d’entre 18 i 30 anys, coneix bé la realitat que viuen els joves en plena pandèmia. Han vist com l’acompanyament dels grups, les propostes pastorals i les accions preparades se n’anaven en orris d’un dia per a l’altre. Malgrat les dificultats, han continuat treballant, acompanyant i proposant noves maneres per continuar "construint comunitat malgrat la distància física". 

Reinventant la proposta pastoral

Lucía Ortín, vicepresidenta del Patronat del Casal Loiola, afirma que la presencialitat és clau a la pastoral, perquè l’acostament a Jesús “és més fàcil en el compartir la vida amb els companys, fent-se present, fent escolta profunda i amb una dosi de silenci”, que sovint en la distància no s’aconsegueix. 

Malgrat no poder comptar amb els espais físics com la capella o l’església, Magis ha reinventat la proposta i ha traspassat tota la pastoral a mode online. “Busquem recursos abans oblidats”, explica Ortín. Una nova modalitat que ha ajudat, creu, a revaloritzar la importància de la trobada i la celebració comunitària. 

Eduard Escudero, membre de Magis, reconeix que al principi va ser un cop dur veure com tot el que estava previst no es podia fer. Tot i la fustració inicial, creu que la creativitat ha fet que puguin adaptar, ajustar i innovar en la pastoral juvenil. “Hem reformulat els grups a mode online, i hem fet experiències que abans no havíem fet com la introducció als Exercicis, amb un grup de vint-i-cinc joves a Manresa amb totes les mesures de seguretat”. 

(seguir llegint)