Blog del Departament de Pastoral de l'Escola Cristiana

Consulteu les condicions del curs a Banc Sabadell.

Benvinguts al blog del Departament de Pastoral de la FECC (Fundació Escola Cristiana de Catalunya).


Aquí hi trobareu l'actualitat de recursos, informacions i reflexions referents a l'àmbit de la pastoral educativa de l'Escola Cristiana a Catalunya. Trobareu més material endreçat de forma temàtica a "Vivit. Portal de pastoral educativa".



dimarts, 10 de novembre del 2020

VolsJove, educació per la transformació social amb BoscoGlobal

El grup VolsJove neix a la casa salesiana de Mataró amb l’objectiu d’acompanyar als joves, alumnes i alumni (antics alumnes), per esdevenir agents transformadors i generar un canvi social. Seguim la metodologia de l’espiral solidària de l’ONGD BoscoGlobal, que treballa per una societat més justa i solidària a través de la formació, la reflexió i l’acció social.

Tractem temes de l’eix transversal de l’Educació pel Desenvolupament i la Ciutadania Global, com ara el feminisme, l’ecologisme, els moviments migratoris, la inclusió social, el comerç just o la banca ètica. Disposem de grans campanyes solidàries, que tenen com a objectiu sensibilitzar i generar un impacte positiu al nostre entorn més immediat.

La Campanya de reis és una de les iniciatives solidàries amb més trajectòria, desenvolupant-se a l’escola des de fa 25 anys. Té com a objectiu fer que cap infant dels barris de la nostra ciutat es quedi sense regal la nit de reis, especialment els infants amb precarietat econòmica o risc d’exclusió social. Mitjançant la donació d’un regal d’il·lusió (joguines) i un de necessitat (roba, sabates, motxilles,...) per part dels padrins, aconseguim arribar a la casa de 190 infants, repartint un total de 340 regals la nit de reis. El millor regal del Nadal és apadrinar!

La campanya “Em dic Martina i m’agrada el blau” és un projecte de sensibilització des de la igualtat de gènere, a través de jornades lúdico-educatives. Les voluntàries del grup VolsJoves vam estar elaborant activitats didàctiques des de les vessants social-humanístic i científic-tecnològic, per desenvolupar a les aules de secundària. Durant la jornada del dia de la dona (8M), part de l’alumnat de batxillerat van desenvolupar aquestes activitats a les aules l’ESO. Vam finalitzar aquesta diada amb la lectura d’un manifest i una acció conjunta amb tots els alumnes de l’escola. Un projecte pensat per joves, cap a joves!

Pel que fa a les activitats formatives, hem iniciat el curs amb la reflexió d’un fragment del llibre “Tan sols viure”, de la periodista Sara Montesinos i l’escriptor Martí Albesa. Aquesta obra va acompanyada d’un material pedagògic per treballar a les escoles. Pretén posar veu a joves migrades d’arreu del continent africà, que pateixen injustícies en relació a la seva condició de menors migrats, a través de 10 testimonis. El text expressa els reptes i les realitats d’aquests joves, i fa un crit al dret a una vida digna des d’una perspectiva d’optimisme i ESPERANÇA.

Arcadi Martín Morales. Mataró

comunicacio.mataro@boscoglobal.org